ÍTACA per mesurar les teves competències digitals / para medir tus competencias digitales / for measuring your digital skills / pour mesurer votres compétences numériques

ÍTACA. Índex de transformació digital d'alts càrrecs per autodiagnosi CAT: ÍTACA és un senzill test per autoavaluar el nivell de transformació [digital] d’un alt càrrec. Però també serveix per a qualsevol professional que vulgui mesurar el domini d’eines digitals per transformar el seu entorn més immediat. Ara incorpora continguts adaptats a serveis i eines més actuals (xarxes, missatgeria, bots…).

Adreçat a professionals tant d’empreses privades com públiques. els seus hàbits digitals personals i els que té en l’exercici del seu càrrec. El test es pot anar fent progressivament i veure en cada moment el nivell d’evolució o de progrés.
👉🏾 ÍTACA català https://bit.ly/ITACACAT

_______________

ÍTACA. Índice de transformación digital de altos cargos por autodiagnosis

ESP: ÍTACA quiere ser un instrumento simple y eficaz para medir las competencias digitales en las que debe estar formado un alto cargo (o cualquier otro profesional) en el siglo veintiuno uno. La encuesta se basa en un sencillo formulario de Google que puede autoadministrarse sin ninguna dificultad..

👉🏾 ÍTACA castellano https://bit.ly/ITACAESP

_______________

ÍTACA. Digital Interface Adoption Rate of Senior Staff by Self-Assessment Survey

EN: ÍTACA wants to be a simple and effective instrument for measuring the digital skills in which a high position (or any other professional) must be achieved in the twenty-first century. The survey is based on a simple Google form that can be self-administered with no difficulty.

👉🏾 ÍTACA English https://bit.ly/ITACAEN

_______________

Indice de transformation numèrique des postes de cadres supérieurs par l'autodiagnostic

FR: ITACA se veut un instrument simple et efficace pour mesurer les compétences numériques dans lesquelles un cadre supérieur (ou tout autre professionnel) doit se former au XXIe siècle. L’enquête est basée sur un simple formulaire Google qui peut être auto-administré sans aucune difficulté.

👉🏾 ÍTACA français https://bit.ly/ITACAFR

11 pensaments sobre “ÍTACA per mesurar les teves competències digitals / para medir tus competencias digitales / for measuring your digital skills / pour mesurer votres compétences numériques

 1. En la meva condició de persona NO experta en la matèria, identifico, entre d’altres, els següents:

  1. Punts FORTS:

  1.1. Eina molt eficaç per obtenir un primer diagnòstic de la situació en què hom es troba en aquest àmbit.

  1.2. Força exhaustiu (quant a les aplicacions/eines/plataformes/etc. sobre les quals es pregunta) i, alhora, ràpid de respondre.

  1.3. Cal valorar molt positivament el fet que permeti guardar els resultats del test i repetir-lo en el futur (a fi d’observar si s’han escalat posicions en l’índex en qüestió).

  2. Punts DÈBILS:

  2.1. Se centra exclusivament en avaluar aspectes quantitatius de l’assumpte (número d’aplicacions/eines/plataformes/etc. utilitzades), obviant-ne la vessant qualitativa (utilitzar-ne més implica, necessàriament, una major competència digital? Cal prioritzar una major presència digital en detriment dels continguts publicats/manera com s’usa la xarxa?).

  2.2. Pressuposa que tots els directius públics han de ser altament hàbils digitalment parlant, fet que és qüestionable (podria valorar-se incloure-hi preguntes que permetin adaptar els resultats obtinguts en funció del tipus de directiu que participi en el qüestionari).

  2.3. No s’explica com s’ha d’interpretar la puntuació total (x/100) obtinguda (quin interval de punts es considera que és indicatiu d’una baixa/mitjana/alta competència digital?).

  M'agrada

  • Gràcies, Rubèn, per l’anàlisi fina en la teva opini i per valorar l’existència d’una eina d’aquesta índole (avaluar capacitats digitals a alts càrrecs). Aquesta n’és la finalitat última. Ho comentarem a la sessió, és clar ;).

   M'agrada

 2. Eina útil per poder tenir una primera visió general del propi nivell de competències digitals i prendre consciència del esforços que cal fer. Amb ganes de complementar la puntuació amb contingut per poder fer una reflexió més sincera sobre el que és realment útil i necessari en els alts càrrecs directius.

  M'agrada

 3. Molt interessant l’eina, M’ha fer adonar-me que estic una mica més enllà del mig camí entre la societat analògica i la digital, per mi l’eina té un punt dèbil, a l’hora de fer-la no he posat el nom d’algunes aplicacions, eines, etc i me les ha compat com a negatives, igualment em permetrà planificar la millora cap a la digitalització.

  M'agrada

 4. Hola, Jordi. La meva impressió és que estic molt desactualitzada a nivell tecnològic, però si ho estic jo, encara més la meva administració, que té un bon tros de camí per recórrer. De totes maneres, tampoc sé si a nivell personal vull estar tan connectada. Hi ha eines i maneres de relacionar-se clàssiques que em semblen millors o com a mínim més satisfactòries.

  M'agrada

  • Que bé, Gemma, que hagis dit tot això perquè a la sessió d’ahir vam tenir l’oportunitat de compartir els avantatges i les precaucions que ens podien servir per gestionar la digitalització de tots els nostres àmbits. Ah… i gràcies per ser-hi!

   M'agrada

 5. Em pregunto si totes les preguntes donen una imatge completa de la competència digital dels directius. En el cas de les eines, disposar-ne a nivell personal també és una qüestió de diners. En el cas de l’ús a la feina, depèn molt del nivell de desenvolupament digital de l’organització! També he llegit en algun comentari que no tots els perfils directius són iguals i hi estic d’acord. Després, l’ús de les eines, la traça en el seu ús, la profunditat en el seu coneixement… no queda valorat en l’enquesta.
  De tota manera, si que ens pot donar una primera idea del perfil digital d’una persona.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s