CAT: ÍTACA és un senzill test per autoavaluar el nivell de transformació [digital] d’un alt càrrec. Però també serveix per a qualsevol professional que vulgui mesurar el domini d’eines digitals per transformar el seu entorn més immediat. Ara incorpora continguts adaptats a serveis i eines més actuals (xarxes, missatgeria, bots…).
Adreçat a professionals tant d’empreses privades com públiques. els seus hàbits digitals personals i els que té en l’exercici del seu càrrec. El test es pot anar fent progressivament i veure en cada moment el nivell d’evolució o de progrés.
👉🏾 ÍTACA català https://bit.ly/ITACACAT
_______________
ESP: ÍTACA quiere ser un instrumento simple y eficaz para medir las competencias digitales en las que debe estar formado un alto cargo (o cualquier otro profesional) en el siglo veintiuno uno. La encuesta se basa en un sencillo formulario de Google que puede autoadministrarse sin ninguna dificultad..
👉🏾 ÍTACA castellano https://bit.ly/ITACAESP
_______________
EN: ÍTACA wants to be a simple and effective instrument for measuring the digital skills in which a high position (or any other professional) must be achieved in the twenty-first century. The survey is based on a simple Google form that can be self-administered with no difficulty.
👉🏾 ÍTACA English https://bit.ly/ITACAEN
_______________
FR: ITACA se veut un instrument simple et efficace pour mesurer les compétences numériques dans lesquelles un cadre supérieur (ou tout autre professionnel) doit se former au XXIe siècle. L’enquête est basée sur un simple formulaire Google qui peut être auto-administré sans aucune difficulté.
👉🏾 ÍTACA français https://bit.ly/ITACAFR
Molt interessant.
M'agradaLiked by 1 person
Anima’t a fer-lo, Jordi. Crec que t’ho passaràs bé 😉
M'agradaM'agrada
En la meva condició de persona NO experta en la matèria, identifico, entre d’altres, els següents:
1. Punts FORTS:
1.1. Eina molt eficaç per obtenir un primer diagnòstic de la situació en què hom es troba en aquest àmbit.
1.2. Força exhaustiu (quant a les aplicacions/eines/plataformes/etc. sobre les quals es pregunta) i, alhora, ràpid de respondre.
1.3. Cal valorar molt positivament el fet que permeti guardar els resultats del test i repetir-lo en el futur (a fi d’observar si s’han escalat posicions en l’índex en qüestió).
2. Punts DÈBILS:
2.1. Se centra exclusivament en avaluar aspectes quantitatius de l’assumpte (número d’aplicacions/eines/plataformes/etc. utilitzades), obviant-ne la vessant qualitativa (utilitzar-ne més implica, necessàriament, una major competència digital? Cal prioritzar una major presència digital en detriment dels continguts publicats/manera com s’usa la xarxa?).
2.2. Pressuposa que tots els directius públics han de ser altament hàbils digitalment parlant, fet que és qüestionable (podria valorar-se incloure-hi preguntes que permetin adaptar els resultats obtinguts en funció del tipus de directiu que participi en el qüestionari).
2.3. No s’explica com s’ha d’interpretar la puntuació total (x/100) obtinguda (quin interval de punts es considera que és indicatiu d’una baixa/mitjana/alta competència digital?).
M'agradaM'agrada
Gràcies, Rubèn, per l’anàlisi fina en la teva opini i per valorar l’existència d’una eina d’aquesta índole (avaluar capacitats digitals a alts càrrecs). Aquesta n’és la finalitat última. Ho comentarem a la sessió, és clar ;).
M'agradaM'agrada
Eina útil per poder tenir una primera visió general del propi nivell de competències digitals i prendre consciència del esforços que cal fer. Amb ganes de complementar la puntuació amb contingut per poder fer una reflexió més sincera sobre el que és realment útil i necessari en els alts càrrecs directius.
M'agradaM'agrada
Gràcies, Carmina, per haver-te animat a completar l’ÍTACA. Com veuràs, és sols una proposta per començar a discernir en el coneixement del domini d’eines digitals. En parlem demà ;).
M'agradaM'agrada
Molt interessant l’eina, M’ha fer adonar-me que estic una mica més enllà del mig camí entre la societat analògica i la digital, per mi l’eina té un punt dèbil, a l’hora de fer-la no he posat el nom d’algunes aplicacions, eines, etc i me les ha compat com a negatives, igualment em permetrà planificar la millora cap a la digitalització.
M'agradaM'agrada
Gràcies per l’aportació, Víctor. Sí, l’ÍTACA també persegueix que mirem de concretar el nom de les aplicacions, plataformes i serveis, i també de saber-ne expressar les URLs dels nostres perfils d’usuari.
M'agradaM'agrada
Hola, Jordi. La meva impressió és que estic molt desactualitzada a nivell tecnològic, però si ho estic jo, encara més la meva administració, que té un bon tros de camí per recórrer. De totes maneres, tampoc sé si a nivell personal vull estar tan connectada. Hi ha eines i maneres de relacionar-se clàssiques que em semblen millors o com a mínim més satisfactòries.
M'agradaM'agrada
Que bé, Gemma, que hagis dit tot això perquè a la sessió d’ahir vam tenir l’oportunitat de compartir els avantatges i les precaucions que ens podien servir per gestionar la digitalització de tots els nostres àmbits. Ah… i gràcies per ser-hi!
M'agradaM'agrada
Em pregunto si totes les preguntes donen una imatge completa de la competència digital dels directius. En el cas de les eines, disposar-ne a nivell personal també és una qüestió de diners. En el cas de l’ús a la feina, depèn molt del nivell de desenvolupament digital de l’organització! També he llegit en algun comentari que no tots els perfils directius són iguals i hi estic d’acord. Després, l’ús de les eines, la traça en el seu ús, la profunditat en el seu coneixement… no queda valorat en l’enquesta.
De tota manera, si que ens pot donar una primera idea del perfil digital d’una persona.
M'agradaM'agrada