Per què vam enviar els fills als Estats Units amb AFS?

Ja fa molts mesos que teníem ganes d’explicar per què vam decidir enviar el Martí i l’Alba a passar un any sencer als Estats Units d’Amèrica (EUA) amb l’entitat AFS. De fet, amb una entitat que ens mereixia tanta confiança, els hauríem enviat a qualsevol país del món. Van acabar anant als EUA perquè són jugadors de bàsquet i volien jugar als respectius equips Varsity de les High Schools on van estudiar el curs acadèmic.

Però què és AFS? Per què tanta propaganda d’aquesta entitat ;)?

Què és AFS a l’Estat espanyol?

AFS Intercultura és una Associació educativa reconeguda pel Ministeri de l’Interior i inscrita en el registre d’Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut del Ministeri d’Afers Socials (Institut de la Joventut). Així mateix és membre del Consell de la Joventut d’Espanya des de 1986.

Des de 1953, AFS Intercultura de l’Estat espanyol promou oportunitats d’aprenentatge intercultural per ajudar les persones a desenvolupar el coneixement, les destreses i l’enteniment necessaris per crear un món més just i pacífic.

El 1996, AFS Intercultura va rebre l’estatus d’Entitat Col·laboradora del Ministeri d’Educació i Cultura en reconeixement a la seva tasca educativa. El seu objectiu primordial és la promoció de programes d’educació intercultural mitjançant la convivència amb famílies de l’Estat espanyol i l’assistència en un centre escolar.

AFS Intercultura es finança mitjançant:

 • Quotes dels participants de programes
 • Aportacions d’exparticipants
 • Quotes de socis
 • Subvencions
 • Donatius

Aquests ingressos cobreixen:

 • Despeses de viatges internacionals, assegurança mèdica privada, campaments i orientacions obligatòries de AFS, transport escolar, llibres de text, servei d’emergència 24h
 • Beques i borses d’estudis per a participants espanyols que per la seva situació econòmica no podrien participar en un programa d’aprenentatge intercultural
 • Totes les despeses Associatius i Generals
 • El desenvolupament organitzatiu, l’expansió i el manteniment de l’estructura del voluntariat, les activitats de formació i desenvolupament

A nivell mundial AFS compta anualment amb gairebé 13.000 participants dels 60 països on té seu. AFS és una de les organitzacions més antigues del món i disposa d’una base de 40.000 voluntaris a nivell mundial i té estatut consultiu davant les Nacions Unides (ECOSOC), davant la UNESCO i el Consell d’Europa.

Algunes dades de l’any 2017-2018

Participants en programes als Estats Units d’Amèrica (EUA-USA):

 • Itàlia 374
 • Portugal 31
 • Estat espanyol 128
 • Total 533

AFS Estats Units rep anualment gairebé 3.000 participants entre programes curts i de llarga durada (2.937). Des d’Europa, reben més de 1.700 participants o estudiants d’intercanvi (1.723).

I vosaltres? Què espereu? Tant si ets candidat a marxar (menor de 18 anys) com si ets el pare o la mare, mira’t bé aquesta informació i anima-t’hi a participar!

AFS Intercultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s