Trobada estatal de blogaires a Donosti

ENBP 2013ENBP

El 27 de juny, de las 16 a les 18,30 hores, vaig tenir el goig de participar en la I Trobada de la Blogosfera Pública, organitzada pel Club de Innovadores Públicos (CIP) en el Palau de Miramar de Donostia-San Sebastià. L’objectiu de l’esdeveniment segons els organitzadors és «reunir en el mateix Congrés Internacional de Ciutadania Digital #CICD els principals influencers en el terreny de la innovació a las administracions públiques de l’Estat espanyol, per debatre sobre tendències, notícies i àmbits d’actuació vinculats al món digital, el govern obert i unes administracions innovadores».  Ponents:

A més es va convidar altres coneguts blogaires perquè participessin en els debats previs i en l’esdeveniment en línia.

Twitter @runogov – Hashtag: #ENBP1

Es va elaborar també un Manifest de l’Innovador Públic.

Objectius:

  1. Posar en contacte els principals protagonistes de la blogosfera pública i permetre intercanviar opinions i experiències i potenciant l’esperit de col·laboració i obertura a través els blogs i les xarxes socials.
  2. Debatre sobre las matèries decidides entre els assistents i el públic en línia.
  3. Conèixer millor cada protagonista de la Blogosfera Pública i conèixer nous blogaires innovadors públics.
  4. Redactar i presentar el “Manifest de l’Innovador Públic” que presenta els compromisos i principis que mouen l’intraemprendedor a l’Administració.

Taules de debat: Tres taules paral·leles que van elaborar unes conclusions que es van debatre amb el públic i amb els internautes:

  1. Intraemprenentatge. Les persones que formen la blogosfera pública són una mostra visible del nombre de persones que innoven dins l’Administració. Quin és el rol de l’intraemprenedor públic? Com se li pot donar suport i visibilitat?
  2. La responsabilitat social del funcionari. El funcionariat és vist de vegades com una persona privilegiada, que té un lloc de treball fix i poca implicació en el treball. No n’hi ha prou amb assenyalar que és una apreciació injusta. En temps de greu crisi cal debatre com els treballadors públics poden ajudar a sortir-ne i a pal·liar desigualtats extremes inherents.
  3. Blogosfera pública: la gran conversa. Podem traçar una activitat rellevant de blogs que parlen del sector públic des de 2006 (encar que n’hi ha alguns d’anteriors). Després de 7 anys de conversa, paga la pena que analitzem el que ha passat i que orientem el que volem que succeeixi en endavant i com els nous canals de comunicació establiran noves formes de conversa.

4 pensaments sobre “Trobada estatal de blogaires a Donosti

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s