L’art de governar en obert

El arte de gobernar en abierto

La setmana passada vaig presentar a Donosti la ponència ‘Gobernu irekia. Gobernatzeko artea / Gobierno abierto. El arte de gobernar’, dins el curs d’estiu organitzar pel Govern Basc i la Universitat del País Basc per aprendre a implementar projectes de govern obert.

A partir d’alguns paràmetres presents en les estratègies de govern obert basats en la infografia que estem impulsant des de la XIP (Xarxa d’Innovació Pública), amb Marc Torres @marc_torres_ al capdavant, volia explicar algunes de les experiències sorgides en les administracions a Catalunya relacionades amb la governança oberta. I em vaig proposar narrar-les valent-me de nocions d’història de l’art.

M’agradava la idea de creuar els canvis necessaris en l’acció dels governs amb els que van haver de viure els artistes més reputats en l’àmbit de l’art. En els dos casos es tractava de trencar amb les idees i pràctiques imperants a la seva època. Aquesta actuació disruptiva, trencadora, sovint és difícil de comprendre en un primer moment fins al punt, en el cas dels artistes, que no poden viure per ells mateixos, en la majoria dels casos, el reconeixement per la seva aportació al bagatge històric de l’art.

Sóc dels que penso que governar és un art, en el sentit maquiavèl·lic més positiu del terme. Tant artistes com polítics han de passar a la història per la seva valentia en percebre la realitat d’una manera diferent i narrar-la perquè els ciutadans augmentin la seva competència cultural per interpretar millor la vida pública i en puguin participar plenament.

Si us agrada la idea, expliqueu-ho aquí, a Twitter o on us vingui de gust :).

6 pensaments sobre “L’art de governar en obert

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s