Arxivers i xarxes socials

Aquestes són les diapositives presentades al XIII Congrés d’Arxivística de Catalunya amb el lema ‘Arxivers, ens reinventem?’ Què en penseu? Canviaran les xarxes socials l’horitzó professional dels arxivers?

Anuncis

9 pensaments sobre “Arxivers i xarxes socials

 1. Impressionant, Jordi. Quina capacitat de comunicar gràficament!
  Sempre he cregut q per innovar no cal esperar grans revolucions ni grans recursos, sinó q cadascú en el nostre entorn ho podem fer o almenys intentar-ho.
  Ara mateix em faig seguidora d’ @xarxaip

  Per fi algú actualitza els percentatges de Nielsen! Ara,la teva piràmide no és un pèl optimista: 80% contribuïdors?? però segur q cap aquí anem;)

  Gràcies per compartir-ho
  Conxa
  @innova2

  M'agrada

  • Sí, Conxa, tens raó. La meva piràmide és optimista però també reflecteix el percentatge de contribuïdors intermitents que ens hem trobat en algun col·lectiu amb qui hem treballat en forma de comunitat de pràctica (CoP). Aquest seria el desideràtum 😉

   Pel que fa a la XIP, et recomano que estiguis atenta: segurament el divendres de la primera setmana de juny (a les 12 h???) presentarem la XIP a Barcelona. En tenim ganes ja…

   M'agrada

  • Molt bon post, Miquel! Les universitats i els centres de recerca sou, per excel·lència, organitzacions transaccionadores de coneixement. En el nostre cas, la Generalitat, cent per cent Administració, anem intentant que tothom entengui que els professionals són els primers aportadors del coneixement que ens cal per gestionar i prestar els serveis, i per millorar-los cada dia que passa.

   M'agrada

 2. Us adjunto alguns comentaris interessants sobre les ponències del XIII Congrés d’Arxivística de Catalunya, on podeu trobar també algunes valoracions de l’excel·lent presentació que va fer en Jordi Graells:

  http://www.facebook.com/pages/XIII-Congr%C3%A9s-dArxiv%C3%ADstica-de-Catalunya/151612041570874

  En l’àmbit professional dels arxivers-gestors de documents, la revolució ja ha arribat (bé, suposo que en la majoria d’àmbits!), però en el nostre cas, la dissolució del document i la generació de la informació al voltant de la “dada” ens obligarà a canviar el xip per adaptar-nos a un entorn de treball totalment diferent, més col·laboratiu i interdisciplinari, però sempre adreçat a una vocació de servei públic i/o social, que és el que en definitiva ens ha de moure!

  Podeu veure també interessants ressenyes sobre la qüestió al web:

  http://gruparxiverslleida.wordpress.com/2011/05/10/xiii-congres-d%E2%80%99arxivistica-de-catalunya-arxivers-ens-reinventem/#comments

  Felicitats per la teva ponència, Jordi i, és clar, per aquest esplèndid bloc!

  M'agrada

  • Gràcies, Joan Antoni. Tens la sort de presidir una Associació que està promovent que els seus afiliats, els arxivers, es moguin al ritme dels canvis vertiginosos que estan provocant Internet i les xarxes socials. Pel que vaig poder copsar, teniu molt bon coneixement i ganes per afrontar el “Dragon Khan” professional que ens espera a tots els professionals en aquests propers anys ;-)))

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s