L’Administració hi posa la farina i les empreses (i ciutadania) en fan brioixos i altres pastes. És així? /
La Administración pone la harina y las empresas (y ciudadanía) la convierten en bollería y otras pastas. ¿Es así?
Presentació al Web Congress Barcelona (Teatre Coliseum, 1 març) i a #ecommretail (Fira Montjuic, 3 de març).
Fa poc he reactivat una empresa que tenia sense activitat, a efectes pràctics és com si la crees.
He hagut de fer un acta, passar-la pel notari (gestió 100% paper), anar al registre, que fan copia paper i desen el paper i triguen 15 dies laborables en fer-ho (i cobren, clar), després a hisenda, amb original i fotocopia, i després a la seguretat social, amb original i fotocopia de l’acta, de lo que he presentat a hisenda i del DNI.
He demanat un certificat per operar intracomunitàriament (que se suposa que es pot sense cap impediment segons els polítics), he hagut d’omplir el 036, i no hi ha termini per a aquest tràmit. Diuen que, si en tres mesos no me l’han donat, es pot considerar denegat; no obstant no hi ha cap requeriment perquè te’l donin. Ep! I ho faig per crear un negoci, per ocupar gent i per poder pagar els posteriors impostos, però no em deixen. He d’esperar que el funcionari de torn tingui temps de buidar la pila d’expedients (paper) que té sobre la taula.
I ARA QUÈ CARAM M’EXPLIQUEN DE L’ADMINISTRACIÓ OBERTA?
M'agradaM'agrada
@Pau Estàs visquent en primera persona la burocràcia que caldria que anéssim eliminant i això, amb raó, t’exaspera. Hi ha la voluntat de canviar-ho i avançar cap a la Finestreta Única.
Precisament els projectes ‘open data’ / Dades obertes pretenen superar aquest immobilisme de l’Administració (massa processos i actituds encarcarades) obrint les dades que té i que sigui la ciutadania i les empreses les que desenvolupin aplicacions i documents molt més útils i àgils del que la mateixa Administració seria capaç de crear. Com a mínim, amb l’open data, Pau, crec que ara va de debò. I, sinó, t’animo a mirar els resultats que està donant als EUA, a Austràlia o Gran Bretanya.
M'agradaM'agrada
Així ha de ser. Si qui tira del carro no és lo societat civil com històricament sempre ha estat no ens en sortirem. Ara és més important que mai doncs vivim temps únics en la història de la humanitat de canvis tecnològics (i socials) accelerats malgrat els percebem lineals, i ens acostem vertiginosament a la primera singularitat tecnològica de la història de la civilització humana.
El nostre jovent serà analfabet funcional si no és capaç d’aprendre, desaprendre i reaprendre.
Toni Ferraté
M'agradaM'agrada
@Toni Ferraté
A més, Toni, tinc la sensació que amb l’alliberament de dades per part de l’Administració, ciutadans i organitzacions seran capaços de compondre noves maneres d’explicar i relacionar les coses.
És el concepte de la visualització de les dades, que es vinculen entre si i permeten una nova manera d’explicar fets i coses completament diferent al que hem vist fins ara.
M'agradaM'agrada
A favoritos: Open Data Generalitat de Catalunya http://bit.ly/f3lqcl
M'agradaM'agrada
Enhorabona per la presentació, he publicat un post a Dataprix, que ara mateix he completat amb la presentació que has compartit:
http://www.dataprix.com/blogs/carlos/open-data-web-congress-barcelona
També he sol·licitat a la web de Gencat que s’incloguin com a Open Data les dades públiques d’empreses, tals como raó social, tipus d’activitat, etc.
Ja que s’han de fer tantes gestions per iniciar l’activitat empresarial almenys que les dades que proporcionem sobre la nostra activitat puguin ser consultades per algú que no hagi de pagar per fer-ho.
M'agradaM'agrada
Retroenllaç: Open Data, dades obertes per a la ciutadania | L'ase quàntic
Retroenllaç: Open Data, dades obertes per a la ciutadania | Des de la Mediterrània, bloc col·lectiu