We.Government (PDF Europe 2010)

A la sessió de clausura de la segona edició del Personal Democracy Forum a Europa 2010, el 5 d’octubre, Micah Sifry i Andrew Rasiej van parlar de ‘The coming Age of We.Government’, que van definir com al paradigme segons el qual «Govern i ciutadania co-creen noves formes de col·laboració i servei que utilitza la tecnologia, les dades públiques, les dades generades pels ciutadans i la web social per afrontar qüestions vitals i resoldre els problemes públics».

Mica Sifry: 'The Coming Age of We.Government'

Micah Sifry: 'The Coming Age of We.Government'

Relacionat amb les properes eleccions catalanes, @kedume ha publicat Skolti, una pàgina web que visualitza la presència de candidats i partits que s’hi presenten a partir de la seva activitat a Twitter i Flickr. També reflecteix una cultura política allunyada encara dels postulats que inspiren el We.Government.

3 pensaments sobre “We.Government (PDF Europe 2010)

 1. Aquest experiment l’he volgut centrar sobre el tema de la política donat les dates en les que estem. Poden sortir coses interesants sobre l’anàlisi de la conversa durant aquestes setmanes i sobre com evolucionen les conversacions paral·leles. Això sí, la participació dels ciutadans dependrà del seu nivell de digitalització (de si tenen o no comptes a les xarxes socials per a poder dialogar directament amb els candidats dels diferents partits).

  L’experiment #01 que porto a terme a Skoltilab és el primer experiment d’una sèrie d’experiments que tenen com a principal objectiu aprendre sobre les tècniques de programació de les actuals aplicacions relacionades amb les xarxes socials i sobre tot el que envolta al social media. L’objectiu d’aquest procés d’aprenentatge no es altre que acumular coneixements per a poder elaborar una bona eina (en un inici de monitorització personal al social media), que és del que es tracta(rà) en un inici l’aplicació Skolti. El següent experiment serà un joc, prepareu-vos…

  M'agrada

 2. Jordi,

  No sé com ho veus tú, però jo això del WeGovernment ho veig com el concepte d’SmartCity.

  Potser no el focus no és tant tecnològic, és més ‘humanista’…

  Però en el fons el concepte és el mateix: la necessitat d’implicar tota la societat en el sector públic.

  Una implicació contínua, des del disseny del servei fins a la seva posta en producció, passant per la implementació, entre moltíssimes altres coses.

  En el fons, el que parlem és d’un canvi de mentalitat de l’Administració pública i, també cal deixar-ho clar, un canvi de mentalitat de tota la societat vers el que és públic.

  En seguirem parlant… de ben segur! 🙂

  M'agrada

 3. @Kedume. Gràcies per l’aportació. Em confirma encara més el caràcter d’aplicació pionera d’Skolti. M’agrada!

  @Marc Garriga. Sí, Marc. Diguem-ne que s’està completant el model teòric al voltant de la cocreació. Si primer, amb els casos que anàvem analitzant, en parlàvem referint-nos al disseny de projectes, ara ja hi ha iniciatives on la col·laboració ciutadania-organitzacions-administració abarca també la desenvolupament-execució-avaluació.

  I, com dius, l’objectiu de fons continua sent la necessitat d’implicar tota la societat en el sector públic.

  És interessant, doncs, veure com van evolucionant els diferents conceptes que expliquen el nou model de gestió pública. Serà interssant seguir-los 😉

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s