Valor de les coses = quanta gent les comparteix

La frase de Clay Shirky (autor de Here comes Everybody. The Power of Organizing without Organizations. Penguin Press, 2008) amb què acaba el vídeo d’Us Now, i que ha relatat molt bé Dolors Reig, ens serveix per introduir aquest magnífic vídeo en anglès subtitulat en castellà:

«Que el valor de les coses estigui en quanta gent les comparteix i no en el preu que li posin les marques […]. No sé on és el punt i final de tot això, però crec que el canvi està sent profund…»

Us Now narra històries de les xarxes en línia com a alternativa a les jerarquies existents. Per primer cop, reuneix els més brillants pensadors en el camp de govern participatiu per descriure com serà possiblement la futura governança. Exemples com el club de futbol Ebbsfleet United, mantingut i dirigit pels seus socis; el banc Zopa, en què tothom és director, i Expressi Surf, una xarxa en línia en què els membres comparteixen les seves cases amb altres persones. Us Now reflexiona sobre com aquesta participació podria canviar la manera en què es governin els països i ho fa explicant casos de grups que opten per autoorganitzar-se.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s