Presentació de la 15a sessió web amb Juan Freire

Avui hem presentat la 15a sessió web, que organitzen conjuntament el Departament de Justícia i el de la Presidència (per veure’n més info). La sala era plena de gom a gom, unes 200 persones i al començament s’ha retut un petit homenatge a Antoni Farrés que va ser ponent de la 4a sessió web i va explicar el pas de la societat analògica a la digital.

Freire ens ha explicat que avui dia l’ús intensiu de les eines 2.0 i especialment dels serveis de xarxes socials fan necessari disposar d’una identitat digital per fer-nos visibles a la resta de la societat. La construcció de la identitat digital forma part del procés d’aprenentatge en la cultura digital, ja que encara no s’han establert les regles del joc. A més ha conclòs:

 • És important fixar-nos amb els continguts que publiquem, que, encara que fragmentats, en el seu conjunt poden donar una visió ja aproximada del nostre jo digital.
 • Hi ha qui suplanta la personalitat digital d’aquells que no s’han decidit a crear-la, però també la d’altres que la tenen fortament definida.
 • Les organitzacions també han de construir la seva pròpia identitat i han de saber què volen transmetre als seus usuaris (o, en el cas de l’Administració, ciutadans). També han de formar els treballadors perquè ells mateixos sàpiguen construir la seva identitat i que aquesta reverteixi en l’organització. I això és especialment necessari per a aquells organismes que estiguin immersos en projectes de xarxes socials i treball col·laboratiu.
Anuncis

4 pensaments sobre “Presentació de la 15a sessió web amb Juan Freire

 1. Hola Jordi,Moltes gràcies pel post i pels materials (i per la diversificació de canals per fer-nos arribar la informació).La sessió va ser interessantíssima, el Juan Freire és un gran comunicador, i la celeritat en compartir amb tots nosaltres el que allà es va plantejar, notable.El resultat de tot plegat, espectacular. Ens tornem a veure a la sessió del juny!Una abraçada

  M'agrada

 2. Celebrem que t’hagi agradat, Joan Carles. La programació de les sessions pretenen anar afinant els ponents i el contingut que ens poden aportar. I els d’aquest 2009 pretenen cobrir la identitat digital, la e-inclusió i l’Administració en xarxa.

  M'agrada

 3. Jordi,No vaig poder assistir a la sessió perquè, dissortadament, estic de baixa des del diumenge abans, per culpa d’una lesió al genoll esquiant. Hi ha algun lloc on es pugui accedir a la transmissió íntegra de la sessió? Co ja em suposava, em van dir que va estar molt ben plantejada i presentada i que va resultar molt interessant. Ja em diràs.Una abraçada.Àngel

  M'agrada

 4. Precisament ara acabo de publicar la sessió aquí a la mateixa entrada del bloc, com pots comprovar, Àngel. O des de Youtube/departamentjusticia, com ho prefereixis. És la sessió íntegra.Que recuperis aviat el genoll. Va ser fomuda, la caiguda? Una abraçada!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s