Publicació Reglament europeu per a celíacs

L’entrada en vigor del reglament comunitari d’etiquetat d’aliments sense gluten, impulsat pel Ministeri de Sanitat i Consum suposa una fita històrica per a la millora de la qualitat de vida dels malalts celíacs. El ministre Sòria es va reunir amb les associacions de celíacs per explicar-los la nota sobre l’aplicació del reglament.

  • La norma publicada avui pel Diari Oficial de la Unió Europea preveu que es podrà etiquetar com a sense gluten qualsevol aliment convencional (no específic per a celíacs) quan en la composició el contingut de gluten no superi els 20 mg/kg. Això obrirà un gran ventall de possibilitats d’elecció als celíacs, que fins ara disposaven només de 4.000 productes segurs per a la cistella de la compra.
  • La norma comunitària, que s’ha publicat avui a proposta del Govern espanyol, estableix la informació que ha de figurar en la composició i l’etiquetatge dels aliments perquè puguin ser considerats ‘sense gluten’.
  • També preveu que es posin en marxa campanyes informatives per garantir l’ús adequat dels aliments destinats a persones celíaques. Actualment estan etiquetats ‘sense gluten’ prop de 4.000 productes fabricats per 400 empreses.
  • Amb l’aplicació del reglament, es calcula que en un any el nombre de productes alimentaris etiquetats es podria duplicar, i això significari un considerable estalvi en la cistella de la compra dels celíacs ja que disposarien de més oferta.
  • L’aplicació de l’etiquetat als aliments convencionals estalviarà fins un 30% i una mitjana de dues hores de temps dedicat a l’adquisició d’aliments.
  • L’Estat espanyol és pioner en la promoció d’accions de millora de la qualitat de vida dels celíacs, amb la posada en marxa el 2008 del Pla de suport a les persones amb intolerància al gluten, que inclou un protocol per a la detecció precoç de la celiaquia.
Anuncis

3 pensaments sobre “Publicació Reglament europeu per a celíacs

  1. Sí, estem molt contents amb la decisió del Ministeri de Sanitat. Cal seguir atents per demanar actuacions que ajudin a fer normal viure amb la celiaquia.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s