La mandíbula trobada a Atapuerca pertany a l’homínid més antic d’Europa

La mandíbula que es va trobar l’any passat prova que els homínids van arribar a Europa 500.000 anys abans del que es creia fins ara.

Els paleontòlegs que treballen als jaciments de la serra d’Atapuerca van trobar l’any passat una mandíbula humana de fa 1,2 milions d’anys, segons recull l’article que han publicat a la revista Nature. Les restes es van trobar a l’avenc de l’Elefant, i s’atribueixen provisionalment a l’espècie Homo antecessor. Aquest fet confirma que els primers homínids van arribar al continent mig milió d’anys abans de la data acceptada fins l’actualitat.

El codirector de les excavacions i coautor de l’article de Nature,
Eudald Carbonell, exposa que la mandíbula prové de les poblacions d’Homo georgicus localaitzades al jaciment de Dmanisi (Geòrgia), d’una antiguitat de 1,8 milions d’anys. Segons Carbonell, els homínids que van sortir de l’Àfrica cap al Pròxim Orient van esdevenir l’Homo erectus a l’Àsia i l’Homo antecessor a Europa. En aquest supòsit, el fòssil d’Atapuerca és el del primer europeu. Allò que no se sap encara és si l’Homo antecessor, al qual pertanyen les restes d’Atapuerca, va evolucionar cap als Neanderthal o va desaparèixer. A més de la mandíbula, s’han trobat estris de sílex i restes d’espècies rosegadores de la mateixa època. Vegem-ne també l’article a la Wikipedia.

[Informació extreta a Vilaweb]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s