Com publicar vídeos a Internet?

La setmana passada va tancar el conegut servei de publicació gratuïta de vídeos en alta definició (HD) Stage6. L’immens tràfic de dades dels usuaris havia generat problemes financers al portal: l’etern dilema de com fer negoci a Internet evitant els conflictes de drets d’autor.

A més dels webs citats en el post del dia 4 per facilitar l’aprenentatge i l’ensenyament de coneixements i habilitats (Sclipo, 5min, etc.), a continuació llistem uns quants webs per pujar, reproduir i compartir vídeos. Us animem a proposar-ne d’altres:

  • YoutTube. El més conegut, amb format FLW de compressió de flash. Per baixar vídeos a local, cal usar descompressors, com http://vixy.net/, etc.
  • Vpod. Servei de publicació de vídeo sota demanda, que permet a empreses i particulars crear la seva cadena web i mòbil de manera molt senzilla.
    Vegem-ne la demo:

Aprofitem per posar un enllaç a la Fundació CNICE per aprendre a editar vídeo amb Windows Movie Maker.

Anuncis

2 pensaments sobre “Com publicar vídeos a Internet?

  1. El tancament d’Stage6 pel que he llegit (a Internet és clar..) es va produir per l’amenaça de demandes que tenien a sobre per part dels grans estudis i cadenes americanes. Stage6 era propietat dels creadors del format DivX i l’utilitzaven com a eina de promoció del format. Fa uns mesos van segregar l’empresa filial de la mare, la qual cosa ja va aixecar rumors de que ho feien per por a les inevitables demandes per violació de copyrigt (estava farcit de còpies de pel·lícules i sèries, jo vaig trobar tot Heroes en HD!). I quan van tancar es va tornar a dir el mateix, que no era tant la situació financera com un intent d’evitar una multa desorbidata. Com a lloc per pujar vídeos amb molta qualitat d’imatge jo crec que ara Vimeo és el millor. Permet alta definició i tot. http://www.vimeo.com

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s