No et guardis el que saps. Explica’ns-ho!

Com la Carme, que en aquest vídeo ens ensenya a fer bé la crema catalana, vols transmetre les habilitats que domines? Prefereixes aprendre les coses d’una manera més visual i gràfica? Internet s’està omplint de portals que ens mostren visualment la solució a problemes plantejats o a qüestions desconegudes.

Alguns exemples:

Si no volem explicar el que sabem o no volem aprendre per vídeo, tenim a Internet el recurs d’expressar-ho per text publicant-ho en wikis dedicats a socialitzar aquest coneixement, com ara:

Pensem quina és l’habilitat que podem aprendre dels altres i quina els podem ensenyar. No ens les quedem dintre nostre, que tothom volem aprendre i ara Internet ens ho posa molt fàcil. Ja hem decidit com ho explicarem o com les aprendrem? Per vídeo o per wiki?

Podem veure també una entrevista amb Genís Roca, on explica que caldria ensenyar a treballar la comunicació audiovisual des de l’escola, als ensenyaments primari i secundari.

Anuncis

Un pensament sobre “No et guardis el que saps. Explica’ns-ho!

  1. Molt interessant aquest post. I és que el vídeo va molt bé per transmetre el que sabem, perquè podem veure’n la realització mentre es va explicant. La cuina i les receptes gastronòmiques són ideals per explicar-les amb vídeos. He trobat aquest parell de recursos que descriuen didàcticament l’elaboració d’un plat o d’un component:– Curs de cuina MailxMail.com http://www.mailxmail.com/curso/video/cocina– Videobloc http://verycocinar.com

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s