Els blocs: què són? Clar i català 1

Avui començarem a publicar un seguit de presentacions, sota l’epígraf “In Plain English”, de Lee LeFever www.commoncraft.com/show, publicats al portal dot SUB BETA. Aquests materials expliquen de manera senzilla, amena i molt clara diverses eines de l’entorn Internet: bloc, ofimàtica en línia (Google Docs), wiki, RSS, social bookmarking, compartició de fotos, etiquetatge social (social bookmarking), Twitter, mitjans socials (social media), etc. Les presentacions han estat traduïdes al català o al castellà per persones voluntàries, de manera col·laborativa.

Anuncis

12 pensaments sobre “Els blocs: què són? Clar i català 1

 1. M’ha semblat molt didàctic per als que, com jo, tenim ganes de pujar a aquest tren, però tenim la sensació d’haver fet tard… a veure si mica en mica em vaig introduint en aquesta nova manera de comunicar-se i de treballar

  M'agrada

 2. Respecte als blogs, una mica el que he dit abans sobre els rss cal que cascú (o cada grup o bloggers) hi trobin una utilitat. A veure si més informació = desinformació. Margarida

  M'agrada

 3. La entrada sobre els blocs m’ha semblat molt interessant. De tota manera crec que cal destacar la importància de disposar d’eines gratuïtes per tal de poder realitzar aquesta i altres activitats a Internet. Igualment, cal pensar que aquestes eines malgrat ser universals, no son accessibles a tothom. Cada vegada hi ha més distància entre els que disposen d’Internet -amb el que això suposa-, amb els que no en disposen. Què en penseu de l’escletxa digital? Penseu que realment pot acabar provocant que existeixin dues classes de ciutadans?

  M'agrada

 4. No estic molt inspirada per deixar-vos cap comentari, jajjaja.Esta força bé que es faci difussió dels blogs, etc. Són molt útils i es una nova manera de comunicar-nos entre tots.

  M'agrada

 5. Hola, bon dia, m’ha semblat molt didàctic aquest primer apartat. Explica molt fàcil com van sorgir els blocs i quin ús se n’ha de fer.Segueixo aprenent!

  M'agrada

 6. El que ahir era innovador, avui ja és antic…“Ahir”, en l’àmbit educatiu ensenyàvem cóm actualitzar contingut en llocs web estàtics creats amb editors web (ja fos amb programari d’autor: Dreamweaver, o programari lliure: Nvu). “Avui”, amb entorns intuïtius (blocs, wikis, etc.) i estalviant-nos qüestions com l’allotjament web, podem focalitzar els nostres esforços cap a la construcció d’informació / coneixement…I “demà”… què?! 🙂(Eva Gea)

  M'agrada

 7. Didàctic i interessant. Agafen ganes de tenir-ne un, encara que suposo que cal valorar si disposem de temps per mantenir-ho actualitzat ¿no?. Només una crítica, quan dona exemples tornem sempre als tòpics: l’home empresari comunica les innovacions de l’empresa a través del blog i la dona pot fer servir el blog per informar de les novetats de la seva família!! (sempre igual!!)

  M'agrada

 8. D’ençà la seva aparició els blogs han esdevingut una eina d’expressió per milers de ciutadans. La forma més fàcil i directe de crear el teu propi món electrònic … ep! i obert al conjunt de la ciutadania.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s